Pernilla Andersson och Tommy Körberg
1 av 4
Pernilla Andersson och Tommy Körberg Foto: Lars-Ake Gustavsson
Pernilla Andersson
2 av 4
Pernilla Andersson Foto: Lars-Ake Gustavsson
Pernilla Andersson
3 av 4
Pernilla Andersson Foto: Lars-Ake Gustavsson
Pernilla Andersson
4 av 4
Pernilla Andersson Foto: Lars-Ake Gustavsson

Pernilla Andersson: "Som att bada naken"

Pernilla Andersson var nervös inför spelningen på Musikplats Stockholm - hennes första liveframträdande med de nya självutlämnande låtarna. Då dök vännen Tommy Körberg upp och peppade!

Det var en viktig spelning för Pernilla Andersson på Musikplatsen i Radiohuset. En stor publik mötte upp i Studio 4 och tusentals radiolyssnare följde direktsändningen för att höra premiären på flera av hennes nya låtar i ett livesammanhang.

– Jag blir fortfarande överraskad när det kommer så mycket folk, sade Pernilla Andersson och tänkte tillbaka på tiden innan genombrottet då det ofta var glest i bänkraderna. 

Inför spelningen på Musikplatsen berättade Pernilla Andersson om de privata ämnen hon tar upp på albumet och om hur svårt det känns att visa upp sitt innersta - inte minst nu när det är dags att göra låtarna live, öga mot öga med publiken.

– Det är som att bada naken offentligt, sade Pernilla Andersson med ett skratt i intervjun inför spelningen.

Pernilla Andersson började arbeta som musiker, låtskrivare och producent för över 20 år sedan. Men trots den stora rutinen kände hon av nerverna den här fredagen. Då dök plötsligt hennes vän och kollega Tommy Körberg upp och gav några peppade ord inför giget. 

– Nu ska hon in och sjunga live och det gör hon jävligt bra, sade Tommy Körberg bland annat innan han drog vidare i myllret av människor i Radiohusets foajé.

Mer om Musikplats Stockholm härRelaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista