Foto: Sören Andersson / TT
Daniel Brodin avgjorde den andra kvartsfinalen. Foto: Sören Andersson / TT Foto: Sören Andersson/TT
Djurgården Frölunda 3-1

Brodin frälste Djurgården – kvitterat i matchserien

0:30 min

Daniel Brodin frälste ett fullsatt Hovet och såg till att Djurgården kvitterade SM-kvartsfinalserien mot Frölunda. Brodin sköt segermålet i numerärt överläge med bara 69 sekunder kvar och Djurgården vann med 3-1.

Det är så sjukt kul att spela på Hovet när det är fullsatt. Det är galet

Den 26-årige forwarden slog till med sitt tredje mål i slutspelet och såg till att Djurgården utjämnade till 1-1 i matcher.

Philip Holm sköt sedan 3-1 när Frölunda plockat ut målvakten och satsat på en extra utespelare.

Det blev en het match på ett fullspikat Hovet (8 094 åskådare), men ideliga konfrontationer framför målen och domarparet Marcus Linde och Linus Öhlund hade fullt sjå att försöka hänga med. Det gick inte alltid, vilket eldade på lagen ytterligare. Bland annat åkte Frölundatränaren Roger Rönnberg på en utvisning för olämpligt uppträdande i andra perioden.

Sörensen på gränsen

Totalt utdömdes 46 utvisningsminuter – varav 30 bara i andra perioden, däribland 2+10 på Marcus Sörensen för en armbågstackling mot huvudet på Frölundabacken Henrik Tömmernes.

Något som kan bli ett fall för disciplinnämnden. Strax innan Djurgården avgjorde matchen satte Sörensen en tackling mot Frölundas Ryan Lasch – en smäll som på reprisbilder ser ut att först ta på amerikanens axel.

– Det är en tackling som vi upplever tar mot huvudet. En så kallad ”blind side”. Det är ingen kommunikation från domarna. Vi var säkra på att Sörensen skulle bli utvisad. Det var chockerande, milt sagt, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till Radiosporten.

Matchen började annars precis som i Scandinavium i onsdags då Frölunda vann med 4-2.

Djurgården dominerade i den första perioden. Precis som då pangade Robin Alvarez in 1-0 och Stockholmslaget hade bud på mer – bland annat träffade Marcus Sörensen ribban.

Djurgården hade också ett ribbskott i andra perioden, Matt Anderson, men då hade Frölunda – som på nytt saknade kaptenen Joel Lundqvist – tagit över fullständigt. 

Joey Crabb kvitterade i numerärt överläge i början av perioden. Andreas Johnson hade ett öppet läge och ett friläge, men stoppades av stekhete Djurgårdsmålvakten Mikael Tellqvist som räddade hemmalaget.

Den 36-årige veteranen gjorde sin bästa match på länge, vilket var välkommet för ett lag som inför fredagskvällen hade släppt in 17 mål på fyra slutspelsmatcher.

Efter två ojämna perioder blev den tredje jämn både spel- och chansmässigt.

Ända till hemmalagets slutspurt som avgjorde. 


MATCHFAKTA:

Djurgården-Frölunda: 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)

Första perioden: 1-0 (5.58) Robin Alvarez (Linus Hultström).

Andra perioden: 1-1 (4.37) Joey Crabb (Patrik Carlsson, Artturi Lehkonen) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-1 (18.51) Daniel Brodin (Patrick Thoresen, Marcus Sörensen) spel fem mot fyra, 3-1 (19.56) Philip Holm.

Skott: 28-33 (11-7, 7-16, 10-10).

Utv, Djurgården: 9x2, 1x10. Frölunda: 9x2.

Domare: Marcus Linde, Kungälv och Linus Öhlund, Älvsbyn.

Publik: 8 094.

Det står 1-1 i matcher 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista