Pendeltåg på väg över den så kallade 'Getingmidjan' vid infarten till Stockholm Foto Hasse Holmberg / SCANPIX
Bygget av Citybanan sätter stopp för tågtrafiken mellan Stockholm C och Älvsjö i påsk. Foto: Hasse Holmberg / TT

Tågtrafik mellan Älvsjö och Stockholm C stängs i påsk

"Räkna med längre restid"
1:17 min

Under påsken kommer det att var stopp i tågtrafiken mellan Centralen och Älvsjö - det är bygget av Citybanan som gör att trafiken stängs av - och resenärer får räkna med att det tar längre tid.

– Vi stänger av all tågtrafik mellan Stockholms central och Älvsjö från klockan 22:00 på torsdag kväll till klockan 05:00 på tisdag morgon, säger Jenny Ryderstedt - men även en del trafik norrut berörs.

Större jobb på Citybanan kräver att tågtrafiken stoppas under flera dagar - och då är det lämpligt att göra det under en storhelg när resandet går ned - men de som ska åka tåg kommer att påverkas

– Man får räkna med att det blir längre restid än normalt, säger Jenny Ryderstedt - Vi vet också att det är färre som reser en storhelg så det är därför arbetet görs då.

De tåg som påverkas av stoppet mellan Centralen och Älvsjö kommer främst att ersättas med bussar..

– Vi kommer att köra bussar mellan Cityterminalen och Södertälje syd, säger Åsa Larsson vid SJ. Resenärerna kommer att guidas av trafikvärdar vid stationerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".