Brandbil på utryckning (arkivbild).
Ett stort antal människor har tvingats utrymma sina bostäder efter branden i Stureby. Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio

Flerfamiljshus i lågor i Stureby

En man har gripits efter en storbrand i ett flerfamiljshus i Stureby i södra Stockholm. Mannen är i 60-årsåldern och misstänks för grov mordbrand. Han greps på platsen, enligt polisen. Han var rökskadad och har förts till sjukhus.

Ett stort antal människor har tvingats utrymma sina bostäder. Först evakuerades de till en SL-buss men nu har de flyttats till en skola, enligt Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Larmet om branden kom strax före klockan 3. Den började i en lägenhet och spreds sedan vidare till taket och vindsutrymmena.

-Vi håller på med eftersläckning uppe på vinden och har avvecklat en del styrkor från platsen, men har fortfarande en del stationer kvar för att säkra att det verkligen är släckt, säger Christer Wahlström, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Platsen har spärrats av för att säkra bevisning och polisen håller också förhör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista