Michalis Vranis och Sergio Jiandani
Michalis Vranis och Sergio Jiandani Foto: Björn Lindberg SR/P4 Stockholm

Stockholm under Eurovision-lupp

Höga förväntningar på Stockholm
4:45 min

Sergio Jiandani och Michalis Vranis har varit i Stockholm i en vecka.

Målet är att berätta allt som har med ESC 2016 att göra på en sajt för fans över hela världen.

Vi ses mitt i city. Sergio Jiandani är från Spanien och Michalis Vranis från Grekland. De skriver för sajten esctoday som rapporterar om allt som har med Eurovision att göra, och de nationella uttagningarna till den stora finalen. De berättar:

– Vi är här för att göra research inför ESC 2016 och vi har besökt festivalområdet och hört om alla arrangemang. Vi är inte här för att recensera utan för att rapportera.

De har varit här i en veckas tid och även om deras rapportering mest handlar om själva tävlingen så har dom också hunnit uppleva staden Stockholm.

– Alla är väldigt vänliga och varma. Det ser ut som att alla är väldigt lyckliga och vi är helt säkra på att Stockholm kommer att visa upp sitt allra bästa när det är dags för finalen i maj.

Både Sergio och Michalis har högt ställda förväntningar på Sverige och Stockholm inför ESC 2016.

– Malmö gjorde ett väldigt bra jobb för några år sedan och Stockholm arrangerade en fantastisk tävling år 2000. Vi hoppas också att Stockholm och Sverige syns i själva tävlingen, till exempel stadens uppmärksammade klimatfokus.

Nu ska de åka hem men duon kommer tillbaka till finalen den 14 maj. Finns det något under den här Stockholmsveckan som fått dem att höja på ögonbrynen eller tänka kulturkrock?

– Hemma i Spanien och Grekland så kan man dricka alkohol var man vill men vi har lärt oss att det inte fungerar så här. Det är något som besökare från Europa kanske ska tänka på.


bjorn.lindberg@sverigesradio.se
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".