På restaurang Mother beställs maten via en digital platta i bordet.
1 av 3
På restaurang Mother beställs maten via en digital platta i bordet. Foto: SR
Mother är på väg efter du gjort din beställning
2 av 3
Mother är på väg efter du gjort din beställning Foto: SR
Markiz redo att sätta tänderna i maten hos Matmor
3 av 3
Markiz redo att sätta tänderna i maten hos Matmor Foto: SR

"Opersonligt med ny teknik på Mother"

6:56 min

Kändiskrögaren Melker Andersson har öppnat en ny restaurang servitriserna har ersatts med digitala paddor. Markiz Tainton testar stället i P4 Stockholms Äta-ute-guide.

I raden av nya matställen har vi nu letat oss till en stor lokal, med sittplatser för flera 100 personer som dekorerats med stora djungelliknande plastväxter.

Kändiskrögaren Melker Andersson har nyligen öppnat restaurang Mother i Stockholms innerstad som tar besökarna in i framtiden. Borta är servitriser och kypare. Här gör man arbete själva vid borden, med hjälp av digitala paddor inbyggda i bordet.

Hur fungerar det här konceptet och är det värt det ganska höga priset vi får betala för de ”halva” rätterna?

P4 Stockholms matexpert Markiz Tainton sätter betyg på Mother på Mäster Samuelsgatan:

Betyget blir 6 av 10 för att de vågar sticka ut och vara nytänkande. Än så länge finns det en hel del att fila på men jag saknar den vanliga servicen. De vegetariska alternativen är bättre än genomsnittet.

Inte alls opersonligt. Personalen är hur trevlig som helst, maten jättegod och smidigt. Och jag har varit där flera gånger.

Funkar jättebra, slipper ta upp personalens tid med att vänta innan man bestämt sig, man behöver inte beställa allt på en gång, lugnt och trevligt och en mycket serviceinriktad personal, "5 getingar".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista