Ökad säkerhet på länets flygplatser

1:41 min

Stockholmspolisen har förstärkt sin närvaro vid både Arlanda och Bromma flygplatser efter morgonens händelser i Bryssel i Belgien.

På Arlanda flygplats har Svenska kyrkan öppnat sitt kapell för människor som känner oro och rädsla och vill prata med präst.

Den regionala polisledningen sitter i stabsmöte för att ta ställning till hur det som hänt påverkar polisens arbete under dagen.

Arlanda och Bromma flygplatser har förstärkt bevakning, liksom ett antal andra objekt i Stockholmsområdet. Vilka vill polisen inte gå in på.

Däremot höjs inte den nationella terrorhotnivån i Sverige från den nuvarande nivån, tre på en femgradig skala, berättar Säpos pressekreterare Fredrik Milder för TT.

– Det här föranleder ingen höjning, men vi följer noga utvecklingen i Bryssel. Jag har ingen information att lämna om händelserna och inga uppgifter om att vi skulle ha skyddspersoner på plats i Bryssel, säger Fredrik Milder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista