Arvfurstens palats
Utrikesdepartementet Foto: ArildV / CC BY-SA 3.0 / www.wikipedia.com

Resenärer uppmanas följa händelserna i Bryssel

UD uppmanar Brysselresenärer att ringa hem
1:58 min

Det finns ännu ingen formell avrådan från att resa till Bryssel. Men Utrikesdepartementet uppmanar resenärer att hålla sig uppdaterade och följa nyhetsläget.

En svensk man i 50-årsåldern ska ha fått lindriga skador efter terrorattacken i Bryssel men Utrikesdepartementet kan inte säga var mannen är hemmahörande.

Anhöriga är underrättade säger Johan Tegel, tillförordnad presschef på UD.

– Det jag vet är att han inte ska vara allvarligt skadad. Jag kan lägga till att oroliga anhöriga kan ringa 08-4059200 för att får information.

– Våra råd till de svenskar som är på plats är att stanna där de är och höra av sig till sina anhöriga. Dessutom uppmanar vi att man håller sig uppdaterade om nyhetsläget.

Om man nu är i Bryssel och vill ta sig hem?

– Den information jag har just nu är att flygen är inställda och att alla uppmanas att hålla sig från flygplatsområdet. Alla vägar dit är avstängda. Belgiska myndigheter uppmanar personer som är i Brysselområdet att stanna där dom är och kontakta anhöriga.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".