Rektor Johan Klintberg
Johan Klintberg rektor på Vallentuna gymnasiet. Foto: Björn Lindberg/ Sveriges Radio

Elever från Vallentuna fast i Belgien

Rektor Johan Klintberg: Vi gör allt för att få hem eleverna
1:04 min

Elever och lärare från Vallentuna gymnasium kommer inte hem som planerat från sin studieresa i Bryssel. Flygtrafiken är stängd efter terrordåden i huvudstaden.

Johan Klintberg är rektor på Vallentuna gymnasium berättar att han satt i ett möte när han fick beskedet om attackerna i Bryssel. Efter det har all tid gått åt till att kontakta eleverna och deras anhöriga och samtidigt få fram en buss som kan få hem eleverna så snart som möjligt.

– Det var svårt att få kontakt till en början, men alla elever var oskadda även om de var ganska nära där bombdåden skedde.

Hur mår dom?

– Det är klart att de är skärrade och de vill såklart komma hem så fort som möjligt, och det är naturligtvis vår ambition. Vi planerar att bussa ut dom så fort gränserna öppnar och köra de till närmaste flygplats.

Hur mår du i allt det här?

– Det är klart att man funderar, jag är inte bara rektor utan människa också. Just nu har vi kontroll över situationen men att vi inte vet när de kan lämna Bryssel.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".