Nadia Nair och gitarristen Johan spealde live i P4 Stockholm.
Nadia Nair och gitarristen Johan spealde live. Foto: Sveriges Radio.

Nadias dröm har blivit sann

4:59 min

När Nadia var fem år lärde hon sig att spela fiol. Nu, såhär lite drygt 20 år senare, är hon aktuell med ett helt nytt album.

– Det är lite sjukt, som man har varit i en bubbla jättelänge och nu har man en samling av något man har jobbat på sjukt länge, säger Nadia.

Redan när Nadia var fem år så lärde hon sig spela fiol och där och då drömde hon redan om att göra ett eget album.

– Jag köpte mycket album när jag var liten och har alltid drömt om att få göra ett eget.

Hon hoppas att de som lyssnar på albumet ska känna något, att det ska förmedla någon slags känsla. Inte nödvändigtvis att bli accepterad eller folk ska fatta hennes grej.

– Fattar grejen gör jag ju själv, jag vill att folk ska känna. Men samtidigt måste man vara lite egocentrisk, det här gör jag för att det är mitt och om folk inte gillar det så kan jag inte ta hänsyn till det, säger Nadia

Nadia har ett helt eget skivbolag som har gett ut skivan.

– Jag har alltid varit en person som ställer en massa frågor. För mig räckte det inte med att höra om hur branschen fungerar. Jag är en nyfiken jävel och vill lära mig allt så därför startade jag ett skivbolag, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista