Festival i Kungsträdgården. Foto: Creative Commons.
Festival i Kungsträdgården. Foto: Emma Svensson /Creative Commons.

Stockholm anställer Trygghetssamordnare

1:06 min

På fredag får Stockholm stad en trygghetskordinator. Leila Baksi, som tidigare jobbat med festivalen We Are Stockholm ska specifikt ska arbeta mot sexuella ofredanden.

Den nya tjänsten är ett led i stadens arbete mot sexuella trakasserier och övergrepp, som P4 Stockholm rapporterat hänt vid upprepade tillfällen vid till exempel badhus och ungdomsfestivaler. Stockholms nya Trygghetsamordnare Leila Baksi säger att det handlar om att skapa ett bra nätverk, för arbetet kommer att ta tid.

– Det handlar om ett långsiktigt arbete, vi vill skapa en attitydförändring. Vi har jobbat med respekt och självrespekt i en av stadsdelarna nu vill vi göra det över hela staden.

–Alla elever i årskurs åtta kommer att få ta del av utbildningen. Tidigare har det kanske mesta varit prat om sex och samlevnad nu får man möjlighet att lyfta ämnen om känslor, tankar och samtycke.

Andra insatser som presenteras idag är kameraövervakning, mer belysning och mer personal på plats - för att skapa mer trygghet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista