William, 9 år, fick P4 Stockholms påskägg.
William, 9 år, fick P4 Stockholms påskägg. Foto: Anders Hildemar Ohlsson

William får P4 Stockholms påskägg

2:46 min

Det är skärtorsdag. William har födelsedag. Men han missar firandet på grund av en elak förkylning. Då rycker P4 Stockholm ut med ett smaskigt påskägg - som plåster på såren.

P4 Stockholm gjorde det med semmeltårtan. Nu gör vi det med ett påskägg fyllt med godis.

Lyssnarna har visat stor kärlek och omtanke genom att nominera vänner, släktingar och kollegor att få P4 Stockholms påskägg. Många har gjort sig förtjänta av en present, men nioårige William behövde det kanske lite extra.

– Jag tänkte direkt när jag hörde om tävlingen att "det här måste jag bara få ge till William", säger moster Karolina som genast ringde till redaktionen.

P4 Stockholms reporter, tillika godisleverantör, Anders Hildemar Ohlsson åker till Ringvägen på Södermalm i Stockholm med moster Karolina vid sin sida.

William ser rätt glad ut, men bakom leendet finns en del tråkigheter -som snuva och förkylning.

William fyller nio år just idag, men är sjuk och hemma från skolan. Han missar både klasskompisarnas påskfirande och sitt eget födelsedagsfirande. 

– De får fira mig efter påsklovet istället, säger William och berättar att han fått Star Wars-gubbar och ett Eiffeltorn i födelsedagspresent under morgonen.

Påskägget är ingen konst att greppa för William. Han spelar handboll i Hammarby och gillar att göra mål.

Innehållet i ägget lovar William att dela med både sin sjuka mamma och sin treårige lillebror.

– Först sa jag att han inte skulle få smaka, men jag har bestämt mig för att han ska få det nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista