Polisavspärrning Foto: Marcus Lindblad / SVD / TT
Foto: Marcus Lindblad / TT.

Bomblarm efter grovt rån på mack

Statoil-macken i Vällingby i västra Stockholm spärrades av på fredagskvällen sedan två rånare lämnat kvar ett misstänkt föremål som polisen misstänkte vara en bomb. 

Vid kvart över nio på långfredagskvällen hotade två pistolbeväpnade rånare personalen på bensinmacken. De fick med sig tobaksvaror och ska ha lämnat platsen i en bil. 

Rånarna lämnade kvar ett misstänkt föremål och polisen spärrade av platsen.

– Det är bedömt som kan vara farligt och det är det som teknikerna undersöker, sade Towe Hägg på Stockholmspolisens ledningscentral på fredagskvällen. 

Ingen person ska ha kommit till skada. Polisen har inte gripit någon misstänkt. 

Strax efter midnatt började polisens bombtekniker flytta det misstänkta föremålet ut ur bensinmacken och avspärrningarna utökades. 

Strax efter halv två på natten meddelade polisen att bombteknikerna kört iväg med det misstänkta föremålet.

– Om det finns kameraövervakning så är det bland annat sådant som man försöker säkra, sade polisens vakthavande befäl Magnus Hedmo. 

Polisen har inlett en förundersökning om grovt rån och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Polisen utgår ifrån att rånarna lämnat det mystiska föremålet på macken medvetet. 

– Jag har svårt att tänka mig att de har tappat det, sade Magnus Hedmo.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".