Taxibilar i Stockholm. Foto: Bertil Ericson/Scanpix.
Taxibilar i Stockholm. Foto: Bertil Ericson/TT

Taxiförare inblandade i sexhandel

"Jag sa att jag ville plocka upp någon på gatan"
1:42 min

Taxi Stockholms förare misstänks vara inblandade i en utbredd sexhandel i centrala Stockholm. Det avslöjar TV4:s Kalla Fakta.

I programmet hjälper taxiförarna Kalla Faktas reporter, som spelar sexköpare, att hitta prostituerade kvinnor. Förarna diskuterar även priser och ger tips om hur man gör för att inte blir upptäckt av polisen. Av 14 tillfrågade taxichaufförer var tio villiga att medverka till sexköp.

– Det här är ren och skär olaglig verksamhet som de medvetet ägnar sig åt, säger Simon Häggström, chef på Stockholmspolisens prostitutionsgrupp.

Taxi Stockholm känner inte till att deras förare medverkar till sexköp, men anser att det enbart kan röra sig om "ett antal ruttna ägg i korgen".

– Det ni har fått fram visar att det kan finnas enskilda personer som medverkar till detta. Det är oacceptabelt och djupt olyckligt, säger Johan Lagerhäll, vd taxi Stockholm.

Taxi Stockholm har totalt 4 500 förare. Bolaget ska nu se över sina kontrollrutiner.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".