Emil & Daniel.
Emil & Daniel. Foto: Privat
SVENSKTOPPEN NÄSTA

Låt 1: Hurricane - Emil & Daniel

Hurricane - Emil & Daniel
3:18 min

Emil & Daniel tävlar i Svensktoppen nästa med låten Hurricane

Emil Molin och Daniel Mauricio är två artister som syns på show- och musikalscener. Du kan ha sett Emil Molin i rollen som Rapunzels Prins i musikalen Into The Woods eller kanske i succéföreställningen Motown.

Daniel Mauricio har arbetat flera år utomlands, där han deltagit i produktioner som The Lion King på West End och Chicago i Köpenhamn. Men Daniel Mauricio har nu hittat tillbaka till Sverige och arbetar med både musikaler och shower på frilansbasis.

P4 Stockholm har valt ut tolv bidrag. Lyssnarna får rösta på sin favorit genom att sms:a in "p4sto" och därefter bidragets startnummer [p4sto låtx] till nummer 722 50. Du kan rösta fram till och med den 3 juni 16.00.

Artisternas vägar möttes under repetitionerna av en föreställning i Stockholm och de har sedan dess samarbetat från och till i flera olika projekt. Bland annat så driver de en kanal på Youtube som heter Blunderbuss Music där de gör egna tolkningar av kända låtar varannan vecka.

I ett nytt samarbete med meriterade låtskrivare och producenter som ligger bakom låtar med bland annat Zara Larsson, The Fooo, Robin Bengtsson och internationella bidrag i Eurovision Song Contest så släpper nu Emil & Daniel sin första originallåt som duo - Hurricane. Låten är en powerballad där en modern produktion får möta de stora känslorna från musikalscenerna.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".