Johanna Romin.
Johanna Romin. Foto: Petra Kyllerman.
SVENSKTOPPEN NÄSTA

Låt 6: Andas - Johanna Romin

Johanna Romin tävlar i Svensktoppen nästa med låten Andas. 

Johanna Romin är sångerska med stor bredd och lång erfarenhet, framförallt av landets jazzscener. Hon sjunger och har sjungit i en mängd grupper och konstellationer, allt från vokalgrupp och jazzkvintett till storband och coverband. Förutom många spelningar på jazzklubbar, caféer och kyrkor runtom i landet har Johanna gjort större framträdanden exempelvis som vokalist vid invigningen av Norra länken.

Johanna Romins bakgrund har hon ifrån många års körsång med framträdanden i kyrkor såväl som Globen samt vid internationella tävlingar. Hon har spelat in ett par album. Senaste plattan släpptes med egna jazzgruppen Johanna Romin Band år 2011. Johanna blandar musiken med jobbet som IT-konsult.

P4 Stockholm har valt ut tolv bidrag. Lyssnarna får rösta på sin favorit genom att sms:a in "p4sto" och därefter bidragets startnummer [p4sto låtx] till nummer 722 50. Du kan rösta fram till och med den 22 maj kl. 23.59.

Anders Romin är främst pianist och keyboardist, men trakterar en mängd olika instrument. Han har spelat i allt från coverband och jazzgrupper till storband och på låten Andas spelar han instrument och gjort inspelningen.

Han kombinerar musiklivet med jobbet som IT-arkitekt. Läste jazzpiano vid Birka folkhögskola och lärde sig där även mycket kring ljudteknik och inspelning.

Text och musik till låten Andas är skriven av Emma Lidholm Sundberg.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".