Eurovision Song Contest
Spendera tisdagkväll i Globen. Foto: Pontus Lundahl/TT
P5 STHLM

Vinn biljetter till semifinalerna i Eurovision

Ställ klockan på tisdag
0:12 min

P5 STHLM tävlar ut biljetter till Eurovisions båda semifinaler i Globen. Det här ska du göra för knipa plåtarna.

På tisdag tävlar P5 STHLM ut två biljetter till semifinal 1 av Eurovision Song Contest, som äger rum samma kväll.

Tävlingen börjar vid 08.00 och då gäller det att vara snabb med telefonen. Den som först ringer in till studion får vara med och tävla i en frågesport som naturligtvis handlar om Eurovison Song Contest.

Tre frågor kommer att ställas och den som får svara är den som först säger sitt namn. Rätt svar ger en poäng och om man svarar fel eller inte kan svara går frågan över till den andra som tävlar. De som står som vinnare går sedan vidare till finalen där det är samma upplägg fast med fem frågor.

Sammanlagt fyra personer tävlar mot varandra, i två omgångar, via telefon. De två vinnarna gör slutligen upp om det åtråvärda priset. 

Vinnaren får två biljetter till seminfinalen i ECS och hämtas upp vid 17:00 i Sveriges Radios tillfälliga studio i Eurovillage i Kungsträdgården (vinnaren måste ha med sig legitimation).

På torsdagmorgon anordnar P5 STHLM ytterligare en tävling där en vinnare får två biljetter till torsdagens semifinal i Eurovision Song Contest. Lyssna och håll utkik efter mer info. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".