Patrik Isaksson, Tommy Nilsson och Uno Svenningsson.
1 av 5
Patrik Isaksson, Tommy Nilsson och Uno Svenningsson. Foto: Lars-Åke Gustavsson/Sveriges Radio
Uno Svenningsson.
2 av 5
Uno Svenningsson. Foto: Lars-Åke Gustavsson/Sveriges Radio
Patrik Isaksson.
3 av 5
Patrik Isaksson. Foto: Lars-Åke Gustavsson/Sveriges Radio
Tommy Nilsson.
4 av 5
Tommy Nilsson. Foto: Lars-Åke Gustavsson/Sveriges Radio
Patrik Isaksson, Tommy Nilsson och Uno Svenningsson.
5 av 5
Patrik Isaksson, Tommy Nilsson och Uno Svenningsson. Foto: Lars-Åke Gustavsson/Sveriges Radio

Trion håller ihop - "Är bröder i musik"

Tre folkkära artister tillsammans på Musikplats Stockholm. Patrik Isaksson, Tommy Nilsson och Uno Svenningsson har rest sig efter Mellon och laddar nu för gemensam sommarturné.

De möttes av en tillfällighet på en festival i Växjö för några år sedan och insåg snart att de har mycket gemensamt.

– Vi ligger nära varandra både i text och musik och har i stort sett samma publik, säger Tommy Nilsson.

Förra året begav sig trion ut på en första turné. Den följdes upp med Melodifestivalen där de medverkade med låten Håll Mitt Hjärta Hårt. Succén uteblev i Mellon. Trion åkte ut direkt, men viljan att fortsätta spela ihop finns kvar. De reste sig efter motgången och planerar nu att sticka ut på sommarturné igen.

– Vi är som bröder i musik. Det är jättekul, säger Tommy Nilsson och Patrik Isaksson innan de tillsammans med Uno Svenningsson går ut på Musikplatsens scen och möter publikens jubel.

Tommy Nilsson slog igenom stort som soloartist på 80-talet efter flera år i rockband som Easy Action. Några av hans mest kända låtar är En dag, Allt Som Jag Känner, Öppna Din Dörr och Dina Färger Var Blå.

Uno Svenningsson började sin karriär i gruppen Freda´ under tidiga 80-talet. Med sin karaktäristiska sångröst i låtar som I en annan del av världen och Det måste gå skrev gruppen in sig i den svenska pophistorien. 1994 tog solokarriären fart med hitten Under Ytan

Patrik Isaksson är yngst i trion. Hans genombrott kom 1999 med låten Du Får Göra Som Du Vill som utsågs till årets låt på Grammisgalan. Uppföljare som Hos Dig Är Jag Underbar och Kom Genom Eld blev också stora hits.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".