Bildmontage Stockholms stadsteater, fotbollsderby på Friends Arena och Dramaten.
Bildmontage Stockholms stadsteater, fotbollsderby på Friends Arena och Dramaten. Foto: Karin Malmhav/TT och Jonas Ekströmer/TT och Per Larsson/TT

Publiken tolkar fotbolls- och teaterderbyn

Besökare: Så fort man sätter fotboll i perspektiv blir det konstigt
9:39 min

P4 Stockholms reporter Lasse Persson möter stockholmare som delar med sig av tankar kring hur ett derby mellan stadens teaterscener skulle se ut. 

Under ett fotbollsderby krävs cirka 400 poliser, ett par hundra vakter och massor av publikvärdar. Kollektivtrafik läggs om och delar av staden kan komma att spärras av. 

Skulle samhället ställa upp på detta inom andra områden? Reporter Lasse Persson pratar med fotbollspublik och teaterpublik i Stockholm för att höra deras tankar kring detta. 

Per Lernström kollar på fotboll och håller på Djurgården. 

– Det är något som är på riktigt och som skapar känslor på ett sätt som väldigt få andra saker i livet gör faktiskt. 

Han tror att inget annat evenemang än fotboll skulle få sluka lika stora insatser. 

Helen sitter på Stadsteater och väntar på sina vänner. Hon går ofta på teater och föreläsningar och har aldrig känt sig rädd i de sammanhangen. 

– Det värsta som händer är när vissa figurer ställe lite udda frågor och tar tid på sig så att det blir besvärligt för moderatorn. Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".