Globenområdet. Foto: Christine Olsson/TT
Globenområdet. Foto: Christine Olsson/TT Foto: Christine Olsson/TT

Hovet rivs – Globen rustas

Emilia Bjuggren (S): Vi måste utnyttja Globen
3:29 min

Den klassiska hockeyarenan Hovet i södra Stockholm ska rivas och Globen ska rustas upp, det är planer som presenteras idag.

Vad tycker du? Kommentera.

Hovet i södra Stockholm, eller Johanneshovs stadion som den hette när den invigdes 1955 är idag hemmarena för AIK och Djurgården och klassisk hockeymark.

Men nu ska arenan rivas, enligt planer som Aftonbladet tagit del av.

– Hovet är väldigt slitet. Vi behöver ha en modern arena för hockey och det är inte ekonomiskt försvarbart att bygga en helt ny, säger idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S) till P4 Stockholm.

Stockholm stad vill bygga bostäder och kontor på marken. En del av vinsten ska sedan gå till att rusta upp Globen till en supermodern arena. Om allt slår väl ut är förhoppningen att nya Globen ska invigas år 2019.

Både AIK och Djurgården är positiva och har också varit del av att ta fram planerna. Men vad supportrarna kommer tycka är en annan fråga. Trots att Hovet är slitet och nedgånget blir det ofta bra tryck i hallen och många är skeptiska till Globen som hemmahall.

Det är bättre att fräscha upp Hovet. Globen är alldeles för stor, de lyckas ju inte ens fylla upp där när tre kronor spelar. Det finns inget tråkigare än ett halvfullt globen med noll stämning. Storleksmässigt är Hovet bättre. 

Hur det bli med träningshall och reservarena när Globen är upptagen med annat återstår att se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".