Tina Hagelin föreläser under rubriken "Kärlek och sexualitet på äldre dar".
Tina Hagelin föreläser under rubriken "Kärlek och sexualitet på äldre dar" Foto: Sveriges Radio

"Äldre har tid att ta sin lust på allvar"

Tina: Många köper sexleksaker
2:28 min

Allt fler äldre köper sexhjälpmedel. Man vet vad man vill och man tar mod till sig att utforska sin kropp, menar Tina Hagelin. 

Det berättar Tina Hagelin som föreläser om "Kärlek och sexualitet på äldre dar" på Seniordagen i Kungsträdgården i Stockholm.

Stress och brist på tid är den stora boven till varför många inte tar sin lust, kropp och sexualitet på allvar.

– Bejaka din sexuella hälsa, det kan faktiskt förebygga många sjukdomar och man mår bättre i kropp och själ. Och då kan det ske många mirakel, säger Tina Hagelin som föreläser om sex och äldre.

De senaste åren har det blivit allt mer legitimt att bejaka sin sexualitet.

– Ibland måste både män och kvinnor få lite extra energi och det kan man få av intimhjälpmedel.

Tina Hagelin driver en butik som säljer just intimhjälpmedel eller sexleksaker som det också kallas. Och hon har de senaste åren fått allt fler kunder som är 60 år och uppåt.

– Många kvinnor som kommer till oss har orgasmsvårigheter. Och det är tragiskt att man kanske gått i ett helt liv utan att ha fått njuta. Men det är väl bättre sent än aldrig att ta vara på tiden som man har kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".