Polisbil på Sergels torg.
Foto: Johan Nilsson/TT.

Polis sköt man i centrala Stockholm

Polisen: Fortfarande oklart vem mannen är
1:10 min

En man attackerade två polisen på Sergels torg i Stockholm. Polisen öppnade verkanseld.

Händelsen inträffade klockan 23.42 på lördagen.

– Två poliser ska ha stått och pratat med personer då en man kommit emot dem med en kniv, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Polisen uppfattade situationen som hotfull och tvingades öppna verkanseld mot mannen.

– Mannen blir allvarligt skadad och förs till sjukhus.

Ingen av poliserna eller några andra personer ska ha kommit till skada vid händelsen.

–  Vi har spärrat av platsen och hör så många vittnen som möjligt medan vi inväntar teknisk undersökning. Vi kommer ha poliser på plats hela natten, säger Skagerlind.

Inga ytterligare personer ska ha gripits i samband med händelsen. Den skjutne mannens identitet är fortsatt oklar. Vid 02-tiden beskrevs hans tillstånd som fortsatt allvarligt.  

– Vi arbetar på att ta reda på vem den här mannen är. Han är misstänkt för försök till mord då han attackerade polisen, men brottsrubriceringen kan ändras, säger Carina Skagerlind.

Mannen är allvarligt skadad och vårdas på sjukhus. Han är även misstänkt för mordförsök, säger Jens Mårtensson, vaktahavande befäl på Polisen i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".