T-centralen i Stockholm. Arkivfoto: Fredrik Sandberg/Scanpix.
T-centralen i Stockholm (arkivbild). Arkivfoto: Fredrik Sandberg/Scanpix.

Man misstänkts ha knuffats ner på spåret

"Polisen fick fram uppgifter om att personen blivit puttad ner på spåret"
1:32 min

En förundersökning om mordförsök har inletts sedan en man i 25-årsåldern blivit påkörd av ett tunnelbanetåg på T-centralen i Stockholm. Det finns uppgifter om att mannen knuffats ned på spåret.

Mannen som blev påkörd är allvarligt skadad och vårdas på sjukhus.

Polisen har pratat med flera personer som blev vittne till händelsen, bland annat mannens flickvän. De hoppas även få klarhet i vad som hänt med hjälp av övervakningsfilmer.

– Tunnelbanenätet är ju tämligen väl övervakat via deras övervakningssystem och den filmen kommer vi att hämta ut imorgon och titta närmare på, säger Mikael Pettersson, vakthavandebefäl vid polisen i Stockholm.

På onsdagsförmiddagen uppger polisen att man har flera spår att gå vidare på, rapporterar SVT. Bland annat söker polisen efter en man som finns med på övervakningsfilmen. Exakt vad den mannen gör på filmen vill polisen inte kommentera.

Den nedknuffade mannen hade till en början livshotande skador, men enligt Aftonbladet har mannens läge nu stabiliserats.

Ingen har ännu gripits.

P4 Stockholm har beslutat att inte publicera bilden på sin sajt eftersom det inte är helt klarlagt att mannen på bilden verkligen ligger bakom händelsen i tunnelbanan.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".