Vinnaren Stanley Kipchirchir Koech vann och slog banrekordet på Stockholm Marathon
Vinnaren Stanley Kipchirchir Koech vann och slog banrekordet på Stockholm Marathon. Foto: Otto Marand/ Sveriges Radio

Nytt banrekord på Stockholm Marathon

En mycket nöjd vinnare mötte vår reporter på Stadion
1:27 min

Kenyanen Stanley Kipchirchir Koech svarade för strålande löpning och slog banrekordet på Stockholm Marathon. Den nya rekordtiden är 2.10.58.

Det tidigare rekordet på Stockholm Marathon var 2.11.37. Det har hållit väldigt länge, det sattes redan 1983 av Hugh Jones från Storbritannien.

Men 33 år senare, år 2016 sänkte kenyanen Stanley Kipchirchir Koech det med 39 sekunder. Den nya rekordtiden är 2.10.58.

Det var en mycket nöjd vinnare som mötte P5 STHLM:s reporter på Stockholms stadion kort efter målgång.

Han berättade att han mådde bra och var mycket glad. Han beskrev loppet som tufft och hyllade publiken som han tyckte var mycket vänlig och stöttade löparna.

På damsidan vann Jane Moraa Onyangi, också hon från Kenya på 02.31.46, den femte bästa tiden på damsidan genom Stockholm Marathons historia.

När det gäller de svenska löparna var Mustafa Mohamed från Hälle IF bäste svensk på herrsidan, med sin sjätteplats, 02.20.01.

Isabellah Andersson från Hässelby SK slutade tvåa på damsidan, med 02.35.47.

De båda är därmed svenska mästare.Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".