En hand som håller i manual för att starta företag Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Kollo hjälper unga entreprenörer Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Entreprenörskollo lockar tonåringar som vill starta eget

4:02 min

Teknik, mode och hälsokost - företagsidéerna är många bland de deltagande ungdomarna på entreprenörskollot. 

Kollot hålls på Epicenter i Stockholm och ska lära ungdomar mellan 14 och 18 år hur man vågar följa sina drömmar och satsa på en idé. Kollot pågår under en veckas tid och ungdomarna kommer att få hjälp av välkända storbolag, start-ups och entreprenörer att starta sina egna drömbolag. 

De flesta ansökningarna som har kommit in är från tjejer vilket resulterat i att 60 procent av deltagarna består av tjejer. En av dem är Cassandra Dahl som skulle vilja starta ett företag inom modebranschen eller inom hälso- och vegankost. Hon hoppas på att få handledning och hjälp med sina idéer på entreprenörskollot.

– Jag vill utveckla mina affärsidéer som jag redan har, säger Cassandra.

– Jag tror att den största utmaningen är att hitta folk som tror på din idé. Man måste nog vara förberedd på det när man startar företag säger Simon Nimstrand 13 år, som är en annan av de deltagande ungdomarna på kollot.

Lovisa Lundblad, 18 år, ska starta ett UF-företag (ung företagsamhet) med några klasskamrater i höst och hoppas på att få matnyttig information under veckan.
– Jag hoppas på att få inspiration till mitt företag och koll på vad entreprenörskap faktiskt innebär, säger Lovisa.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista