Clarion Signs pool på taket är väldigt fotograferad berättar Hanna Frick.
1 av 2
Clarion Signs pool på taket är väldigt fotograferad berättar Hanna Frick. Foto: Björn Lindberg P4 Stockholm/Sveriges Radio
Gästerna fotograferar hotellet redan från utsidan. Hanna Frick tror att det är byggnadens spektakulära stil som lockar till fotografering.
2 av 2
Gästerna fotograferar hotellet redan från utsidan. Hanna Frick tror att det är byggnadens spektakulära stil som lockar till fotografering. Foto: Björn Lindberg P4 Stockholm/Sveriges Radio

Så arbetar hotell för att synas i sociala medier och resebloggar

"Det är roligare att skapa något som gästen själv vill sprida"
4:47 min

Idag börjar TBEX 2016 i Stockholm. 700 resebloggare från hela världen samlas för att utbyta erfarenheter och ge varandra inspiration. Invigningsfesten hölls på Clarion Sign Hotel som hade tänkt till ordentligt inför resebloggarnas besök. Målet var ju att bilder från hotellet skulle spridas i bloggar och på sociala medier.

Idag drog TBEX 2016 igång i Stockholm. Travel Bloggers Exchange samlar ungefär 700 resebloggare från hela världen i en konferens som varar i dagarna tre.

Igår kväll hölls en fest för alla som ska tala under konferensen och eftersom de är tunga namn inom branschen så var det många som hade anmält intresse att arrangera den här festen. Valet föll till slut på Clarion Sign Hotel vid Norra Bantorget där Hanna Frick är marknadschef:

– Vi håller på att städa upp lite efter öppningspartyt, som blev väldigt lyckat. Vi ville satsa ordentligt och göra en poolfest uppe på taket. Ett urbant badande mitt i city. Det var mycket dekorationer och fyra gigantiska flamingos simmade i poolen.

Men det var väl inte riktiga flamingos?

– Det var det inte. Jag tror att de skulle uppskattas av barnen som simmar här idag men de har tagits bort.

Även om Clarion Sign Hotel hade förberett sig lite extra inför resebloggarnas fest så arbetas det hela tiden för att skapa en miljö som gästerna vill fotografera och publicera i sociala medier, berättar Hanna Frick:

– Vi har flera gömda meddelanden på hotellet. När du tar ut en galge på rummet så kan det exempelvis stå "you look good in this". Skapar du en produkt som är rolig så vill ju bloggaren eller gästen fotografera och publicera det.

När vi lämnar hotellet så tar vi en av de fyra musikhissarna. Det är pop, rock, jazz och lounge som spelas i dom olika hissarna och varje hiss är smyckad för att få gäster att fotografera. I rockhissen finns en elgitarr i taket men pophissen har utökats:

– Där har vi satt upp en DJ-utrustning så att du kan scratcha och mixa och så finns det en iPad i taket så att du kan ta en selfie.

Var ska det här sluta?

– Ja herregud... Ingen aning!


Björn Lindberg

bjorn.lindberg@sverigesradio.se
 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".