Med hatt och häst i reining-VM

1:11 min

I skuggan av OS går VM och EM i reining av stapeln, som är westernridningens dressyr. Med och tävlar är två killar från Stockholms län. 

Reining kan liknas vid dressyr i galopp i ett specifikt förutbestämt mönster. Manövrar som bedöms är bland annat "spin" och sportens kännetecken "slidestops".

Stockholmaren Anders Josefsson har varit verksam inom sporten i 20 år och gör nu sitt tredje VM. Tidigare idag var han inne och kände på banan för första gången.

– Det känns bra, hon (hästen) gav mig förtroende så det känns riktigt bra. Men det är jättetuff konkurrens. De allra bästa från varje land är här så det är riktigt tufft. Jag vill bara göra så som vi kan ifrån oss bra, så får vi se hur långt det räcker, berättar Anders.

På plats i Schweiz finns även 18 år gamla Felix Larsson från Nykvarn, som tränat reining sedan 12-årsåldern. Han ska nu tävla i EM för första gången. 

– Det är nervöst men ska bli jättekul, säger Felix Larsson.

Tävlingarna börjar på torsdag 11/8 och pågår till och med lördag den 13/8. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista