Icon i Stockholm i konkurs

Internetkonsulten Icon Medialab lägger ner sitt sista kontor i Sverige. Internetkonsulten Icon Medialabs dotterbolag i Stockholm har ansökt om konkurs. De drygt 150 anställda som jobbar vid Stockholmskontoret fick konkursbeskedet när de kom tilll arbetet i morse.
Icon skriver i ett pressmeddelande att styrelsen har funnit att det inte är ekonomiskt försvarbart att fortsätta att finansiera verksamheten vid Stockholmskontoret. Enligt pressmeddelandet kommer Icon även fortsättningsvis vara noterat på Stockholmsbörsen. Bolaget ska också behålla sin administrativa personal i Stockholm. Igår begärdes kontoret i Malmö i konkurs och även Göteborgskontoret håller på att avvecklas. - Det är klart att det är ett oerhört smärtsamt beslut att fatta, men vi hade inget alternativ, säger Jesper Jos Olsson, styrelseledamot i Icon till TT. Sedan den senaste kvartalsrapporten visat att Icon lyckats sämst av de hårt prövade IT-konsulterna med en förlust på cirka 211 miljoner kronor, har det stått klart att tiden var på väg att rinna ut för bolaget. I januari blev Icon ett holländskt bolag sedan man gått samman med IT-konsulten Lost Boys. - Under hela det sista året har Stockholm varit det största problemet, marknaden är helt död i Sverige, fortsätter han. - Självfallet är stämningen tryckt. Men ur bolaget synvinkel måste vi ändå ta det här beslutet för att värna om den övriga verksamheten på de tio marknader som vi bedömer kan ge Icon en vinst till halvårskiftet, säger Jesper Jos Olsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".