Mångmiljonsatsning på Södertörn

0:53 min

Nya stadskärnor och bättre infrastruktur ska tas fram av forskare - för att södra länsdelen ska bli mer attraktiv att leva och arbeta i.

Forskare på Södertörns högskola ska tillsammans med näringslivet utveckla nya stadskärnor och bygga en bättre infrastruktur i södra länsdelen för att på så sätt minska spänningarna mellan invånarna, både socialt, ekonomiskt och politiskt.

32 miljoner kronor ska investeras, merparten kommer från KK- stiftelsen, för att göra området till en mer attraktiv plats och som förhoppningsvis även kommer att förebygga sociala spänningar.

Apostolis Papakostas, är initiativtagare och professor i sociologi på Södertörns högskola.
– Vi är med och bygger framtidsstaden. I ett av projekten ska vi se hur vi kan bygga staden tillsammans med ungdomarna och för ungdomarna. Det handlar om en bättre och mer positiv miljö där alla, oavsett bakgrund, ska kunna samsas. Vi hoppas få fram kreativa lösningar för att göra området mer attraktivt att leva och arbeta i, säger hon.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista