Dandora music: Vi är glada över att vara här

6:05 min

Kvickenstorpsskolan i Farsta bjöd in den kenyanska gruppen Dandora music. Tanken var att ge eleverna en musikalisk workshop. Men också lite allvar bland alla rytmer.

Kvickenstorpsskolan i Farsta har haft ett Kenyaprojekt i sex år och bjöd nyligen in den kenyanska gruppen Dandora music till skolan för en workshop. 

– Allt började med att vi hyrde en teater där gatubarn från Dandora fick visa hur deras liv var. Då kände eleverna, vad kan vi göra? Då började vi med att samla in julklappar som skickades till Kenya, något år samlade vi in pengar till skor, berättar läraren Anna Löflund. 

– Idag är Chris och Frances på besök för att ha workshop på skolan, men också för att informera om sitt arbete för att rädda elefanter i Afrika.

Dandora Music består av fem medlemmar som alla kommer från Nairobi i Kenya. Chris Oyola, en av gruppmedlemmarna och Frances Demesi, gruppens manager, håller den musikaliska workshopen i ett av klassrummen. De tycker att det är väldigt roligt att vara i Farsta men det är inte första gången de är i Sverige.

– Jag har varit här en gång tidigare och haft i workshop i Farsta. Det är så roligt att komma hit för eleverna välkomnar oss så fantastiskt bra, säger Chris.

Frances är imponerad över elevernas engagemang för elefanterna.

– De har verkligen koll på situationen och har googlat och ställer frågor. Det är fantastiskt.

Under workshopen spelar Chris och Frances gruppens senaste låtar, sjunger och får med eleverna i sång och dans. Eleverna Hagar och Evelina går i 9:an och de tycker att det har varit väldigt roligt att få vara med.

– Det är intressant att få höra låtar som handlar om andras kulturer och hur elefanterna har det, säger Hagar.

Evelina håller med:

– Det är annorlunda och roligt att lyssna på.

Och så fick du dansa också?

– Ja... I början skämdes jag men sedan var det roligt, säger Evelina.