Toni Holgersson och Dante Kinnunen.
Toni Holgersson och Dante Kinnunen. Foto: Pressbild

Toni Holgersson till Musikplatsen med sonen Dante

"Hör Toni Holgersson live!"
0:42 min

Toni Holgersson lämnade Stockholm för ett lugnare liv på landet. Men nu återvänder han till huvudstan och en konsert i Musikplats Stockholm. Hans son Dante har haft en viktig roll i skapandet av nya albumet och hänger med till den direktsända radiokonserten.   

Sedan en tid bor Toni Holgersson på Öland där han hittade en efterlängtad ro för själen. Men då och då är han tillbaka i Stockholm - som nu när han är aktuell med spelning på Musikplatsen. Hans nya platta heter Nordic Noir och innehåller tolkningar av vispoeten Charlie Engstrand, som Toni Holgersson upptäckte för tio år sedan.

– Charlie är en av Sveriges bästa låtskrivare. Han har ett underbart språk med helt egna metaforer. Han bygger något i det lilla. Texterna använder inga stora gester men de öppnar dörrar i en, säger Toni Holgersson i ett pressmeddelande.

Skivan Nordic Noir avslutar den trilogi som inleddes med Ibland kallar jag det kärlek (2010) och Sentimentalsjukhuset (2012). Hans son, den hyllade musikern Dante Kinnunen, har producerat alla tre album och när det är dags för livespelning på Musikplatsen följer han med sin far upp på scenen. Även gitarristen Lasse Englund kommer att vara med under livekonserten med Toni Holgersson som äger rum på lunchen fredag 16 september.

Läs mer i vår Konsertkalender.

Mer om Musikplats Stockholm finns här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".