Avspärrningar utanför flerfamiljshus i Sätra.
1 av 2
Avspärrningar utanför flerfamiljshus i Sätra Foto: Björn Lindberg/ Sveriges Radio
Larm om misstänkt skottlossning i Sundbyberg.
2 av 2
Larm om misstänkt skottlossning i Sundbyberg. Foto: Marcus Lindblad / SVD / TT

Stor polisinsats i Sätra

Polisen om insats i Sätra
1:27 min

Det blev en stor polisinsats i Sätra i sydvästra Stockholm efter larm om att en hotfull man med vapen stängt in sig i en lägenhet.

Det var bostadsföretaget i området som hörde av sig till polisen om en uppbruten balkongdörr. Enligt vittnen skulle mannen som tagit sig in i lägenheten vara beväpnad.

Polisen skickade bland annat dit förhandlare.

– Vad hotet består i går jag inte in på, för det är en utredningsdetalj, sade polisens presstalesman Albin Näverberg till TT.

Området spärrades av för att hålla allmänheten på avstånd och poliser bevakade lägenheten. Men när polisen tog sig in visade det sig att lägenheten var tom. Mannen lyckades smita ut. "Förövaren har någon gång i inledningsskedet lämnat fastigheten", skriver polisen på sin hemsida.

Hur och när mannen lämnat lägenheten vet inte polisen.

– Många hus är som rävgryt, det finns många utgångar, säger polisens presstalesman Albin Näverberg. 

Insatsen i Sätra är nu avslutad och avspärrningarna hävda. En förundersökning är inledd avseende olaga intrång, hot mot tjänsteman och vapenbrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".