Brandskadad husfasad
Stor förödelse i brandskadade huset i Vallentuna Foto: Björn Lindberg/ Sveriges Radio

Tidningsbud larmade om brand - men inget hände

"Det kom in ett samtal nästan en hel timme innan"
0:48 min

Vid dödsbranden i centrala Vallentuna igår larmade ett tidningsbud en timme innan om brandlukt i området, men räddningstjänsten skickades inte ut, skriver tidningen Mitt i Vallentuna

I går rapporterade P4 Stockholm om en brand i ett flerfamiljshus där en 70-årig man omkom.

Idag skriver tidningen Mitt i Vallentuna om att ett tidningsbud i området larmade SOS Alarm redan en timme innan de skickade ut någon brandbil. Enligt tidningen så fick inringaren svar från larmoperatören att röklukten kom från en bilbrand i närområdet.

En timme senare var flerfamiljshuset i Vallentuna övertänt.

SOS alarm bekräftar att ett larm om branden kom in långt tidigare än övriga larm om samma brand och ska nu utreda händelsen.

– Det stämmer faktiskt. Det kom in ett samtal nästan en hel timme innan räddningstjänsten larmades ut. Varför vi inte valt att larma ut resurser vid det första samtalet kan jag inte svara på idag utan det får utredningen utvisa. 

 SOS alarm ska nu gå igenom alla samtal och gå igenom all dokumentation och lyssna på vad operatörerna säger om händelsen.  


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".