Maja Reichard i fin form inför finalen.
Maja Reichard tog brons på 100 m bröstsim. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Tredje medaljen för Maja Reichard

Paralympics: besviken Maja Reichard efter brons på 100 Bröst
2:14 min

Maja Reichard från Spårvägen Simförening lyckades inte försvara sitt guld från Paralympics i London på 100 meter bröstsim. Reichard fick nöja sig med en bronsmedalj, Sveriges sjunde i mästerskapet.

Maja Reichard fick en hyfsad start. Men snabbast av alla var kinesiskan Zhang Xiatong som vände efter 50 meter i två sekunders ledning. Hon lyckades sedan hålla undan och vann på nya världsrekordtiden 1.23,02.

Maja Reichard fajtades om silvret med nederländskan Liesette Bruinsma och fick till slut nöja sig med bronset med tiden 1.26,60.

För Reichard var det tredje medaljen i mästerskapet. På måndagen simmade hon hem ett silver på 50 meter frisim, bara tre hundradelar från guldet på en tid som innebar Europarekord, och tidigare har hon även tagit brons på 100 meter ryggsim. Kvällens distans var hennes stora guldchans – men hon fick alltså nöja sig med ett brons igen.


Sveriges medaljer i Paralympics

Guld

Karl Forsman, simning, 100 meter bröstsim.

Silver

Maja Reichard, simning, 50 meter frisim.

Joackim Norberg, skytte, 25 meter sportpistol.

Brons

Louise Etzner Jakobsson, dressyr, individual championship grade 3.

Maja Reichard, simning, 100 meter ryggsim.

Anna-Carin Ahlquist, bordtennis, singel klass 3.

Maja Reichard, simning, 100 meter bröstsim.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".