Källskolan i Bro totalförstördes i branden.
1 av 2
Källskolan i Bro totalförstördes i branden. Foto: Pablo Paez/Sveriges Radio
Branden hade ett snabbt förlopp och syntes lång väg.
2 av 2
Branden hade ett snabbt förlopp och syntes lång väg. Foto: Thomas Gahne

Thomas blev vittne till skolbranden i Brunna

"Det var ett stort ljussken"
1:28 min

Källskolan i Brunna i Upplands Bro kommun förstördes i går kväll i en kraftig brand. Thomas Gahne bor i närheten och såg lågorna.

– Det var ett stort ljussken. Man kände nästan hettan. Det är tragiskt. Man tänker på alla barn som ska gå till förskolan och skolan som inte kommer kunna gå i dag, säger Thomas Gahne.

Den akuta släckningsinsatsen i Brunna är över men det luktar fortfarande starkt av brandrök i området när P4 Stockholm kommer till platsen. Skolans gula väggar står fortfarande upp, men bakom finns bara rykande ruiner.

– Det är inget kvar där inne. Allting är förstört. Det ser jättetråkigt ut. Det finns inte en pinal kvar där inne, berättar brandmannen Anders Holmqvist.

Räddningstjänsten kommer finnas kvar för eftersläckning under onsdagen.

Polisen misstänker att branden var anlagd och har inlett en mordbrandsutredning.

– Det uppgifter vi har är att branden tydligen har startat i en uppställd barnvagn, som fanns i anslutning till den här väggen. Vi kommer ha en teknisk undersökning under dagen i dag, säger vakthavande befäl Carina Andersson vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Källskolan är en friskola med kristen inriktning. Kommunen diskuterar nu hur den kan hjälpa skolans elever.

– Själklart ska vi stötta Källskolan i den här svåra situationen och hjälpa dem så att barn och elever får den omsorg och utbildning de har rätt till. Exakt hur stödet ska se ut är inte klart än, säger Kaj Söder, utbildningschef i Upplands-Bro kommun i en kommentar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".