Demonstranter med plakat på Raoul Wallenbergs plats i Berzelii park i Stockholm under den så kallade Folkets demonstration på lördagseftermiddagen.
1 av 2
Demonstranter med plakat på Raoul Wallenbergs plats i Berzelii park i Stockholm under den så kallade Folkets demonstration på lördagseftermiddagen. Foto: Maja Suslin/TT
Polis och motdemonstranter på plats på Raoul Wallenbergs plats i Berzelii park i Stockholm vid den så kallade Folkets demonstration under lördagseftermiddagen.
2 av 2
Polis och motdemonstranter på plats på Raoul Wallenbergs plats i Berzelii park i Stockholm vid den så kallade Folkets demonstration under lördagseftermiddagen. Foto: Maja Suslin/TT

Många poliser vid demonstration

Polisen: Några har försökt bryta avgränsningarna
0:45 min

En stor polisstyrka övervakade Folkets demonstration i centrala Stockholm på lördagen. Flera främlingsfientliga talare hade bjudits in.

– Det har varit förhållandevis lugnt, säger polisens presstalesperson Kjell Lindgren till P5 STHLM.

Några hundra personer ingick i den tillståndsgivna demonstrationen vid Raoul Wallenbergs torg. Där hölls bland annat tal medan en samling motdemonstranter bar plakat och ropade slagord.

Enligt polisen omhändertogs 19 personer bland motdemonstranterna för att undvika ordnings- och säkerhetsstörningar medan 12 personer avlägsnades från platsen med samma motivering. Dessutom har en anmälan skrivits om våld mot tjänsteman.

Många olika slags poliser rörde sig i området, även civilklädda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".