Zeinas kitchen i Husby
Prisbelönt matbloggare. Foto: Sveriges Radio

Matbloggare lär elever i Husby att laga mat

"Det här är det bästa jag kan få göra"
2:12 min

Sollentunabon Zeina Mourtada bakom matbloggen Zeina's Kitchen är en av landets mest populära matbloggare. Nu tar hon över hemkunskapen på Fryshusets grundskola i Husby.

– Jag tvekade inte en sekund och tänkte att det här är det bästa jag kan få göra, säger Zeina Mourtada, som driver bloggen Zeina's Kitchen.

Zeina Mourtada, som har 23 000 följare på Instagram, fick frågan om hon ville undervisa av en annan matbloggare som råkade jobba på skolan.

En av skolans mål är att elever ska förverkliga sina drömmar med sin passion och hemkunskapen här handlar om just passion och matlagning.

– Jag har lyckats förverkliga mina drömmar med min passion och jag vill att eleverna ska förstå att de också kan, säger hon och fortsätter:

– Jag vill också att ungdomarna i Husby ska framhävas på ett bättre sätt och att det inte bara skrivs om dem när det händer något negativt för de är fantastiska och jätteduktiga.

Eleverna Laila, Fadima och Ilham står vid sina spisar och rör om i grytor och hackar grönsaker i ett moln av curry-doft.

— Vi gör kycklinggryta. Vi har haft i kyckling, grönsaker, champinjoner, curry och såna saker. Det är kul att få experimentera med mat, säger Laila.

— Det var enkelt att laga rätten, fyller Fadima i.

Ilham hackar purjolök i fina bitar.

— Det är jättekul att laga mat. Om man är hemma ensam kan man laga sin egen mat och klara sig själv, säger hon.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".