Axén Olin upprörd över plakat

TGM från Radio Stockholm: Ett plakat och en docka som användes vid Vänsterpartiets förstamaj demonstration i Stockholm i onsdags, har rört upp känslorna hos stadens socialborgarråd, moderaten Kristina Axén Olin.
Dockan hade en snara runt halsen och föreställde just socialborgarrådet och på ett plakat stod texten; "Kristina Axén Olin, ett borgarsvin". Kristina Axén Olin har tagit illa vid sig av dockan och plakatet och säger till Radio Stockholm att hon nu överväger att polisanmäla arrangören för förstamaj tåget. - För mig är det här en fruktansvärd och ganska otrevlig sak. Det är helt oacceptabelt att hålla en debatt på den här nivån, säger Kristina Axén Olin, till Radio Stockholm. Vänsterpartiets ledning i Stockholm har en viss förståelse för Axén Olins upprördhet. - Politiska motståndare ska bemötas med politiska sakargument och inte tillmälen, säger Margareta Olofsson Vänsterpartiets oppostionsborgarråd i Stockholm, till Radio Stockholm.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".