Bild med deltagarna i skoldebatten i Rinkeby Folkets Hus
Det var full på scenen i Folkets Hus i Rinkeby då Skolan debatterades Foto: Christy Chamy/ Sveriges Radio

Hör hela skoldebatten från Rinkeby

Debatt om skolan från Rinkeby 28 september
66 min

Missade du skoldebatten P4 Stockholm anordnade i Folkets Hus Rinkeby på onsdagen? Här kan du lyssna på hela sändningen igen.

På onsdagskvällen mötte skolelever och lärare Stockholms ansvariga skolpolitiker för att få svar på vad de styrande tänker göra åt skillnaderna mellan skolorna i staden.

I panelen fanns bland annat skolborgarrådet Olle Burell (S) och oppositionsborgarrådet Lotta Edholm (L). De fick emellanåt hård kritik från elever och personer i publiken för att ha svikit ungdomarna i Stockholms ytterområden.

– Vi uppfattar det som om ni inte värdesätter ungdomarnas liv i förorten som ungdomarna i stan. Är våra liv lika mycket värda? undrade Rida i sjunde klass på Järvaskolan från scen.

Vittnesmålet skakade om Olle Burell (S).

– Det här är ett av de mest hjärtskärande vittnesmål som jag har hört, för om du upplever det så här så är det fruktansvärt. Om du känner så är det väldigt mycket som är fel och det tror jag också är ett bevis på att skolan och samhället hänger ihop, skolan är inte en isolerad ö, säger skolborgarrådet.

Under debatten diskuterades även bland annat skolvalet, läxhjälp och hur politikerna ska göra för att locka fler kompetenta lärare till stadens skolor.

Mer om Publika möten - P4 Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".