Örbyskola elever insamling
Eleverna bestämde sig för att göra vad de kan för att hjälpa till. Foto: Privat
Världens barn

Elever hjälper barn till ett bättre liv

"Vi tycker att det är hemskt att människor måste fly från sina hem"
1:50 min

Åtta elever på Örbyskolan drog igång en egen insamling för att hjälpa världens barn.

– Vi tycker att det är hemskt att människor måste fly från sina hem, och bli av med sina föräldrar. Vi ville göra nånting, säger Nora Vidmo som går i fyran på Örbyskolan. 

Tillsammans med sin syster Irma, som går i femte klass, kom hon på idén att starta en insamling där pengarna skulle skänkas till Världens barn. De funderade över hur de skulle kunna göra för att skramla ihop pengar, och fick idén om ett kafé.

Med på tåget fick systrarna sex andra elever på skolan - Olga Wallemo, Clara Nilsson, Linnea Blixt, Ella Hjelte, Ebba Burman Kindgren, Emmy Thelander, Julia Pepic och Stella Burman Kindgren.

Att det finns människor som inte har mat, tillgång till sjukvård och som inte får vara med sina föräldrar är hemskt, menar Irma och Nora. 

– Det är fruktansvärt. Jag tycker inte att människor ska behöva drabbas för att vissa andra krigar mot varandra, säger Nora Vidmo. 

Idén om att samla pengar till Världens barn fick de redan förra året, då de lyckades få ihop mer än 4 500 kronor.

– Det känns jättebra att få hjälpa till. Man gör verkligen skillnad, säger Irma Vidmo.

– Det var några som frågade oss om vi ville göra en insamling i år igen, och då känner en att det vi gjorde förra året verkligen gjorde skillnad. Det känns jättebra, säger Nora Vidmo.

Vill du också bidra till världens barn? 

Ring in 50 kronor genom att ringa 099-520 26 (45 kronor går oavkortat till Världens barn), eller gå till vår digitala bössa och skicka ett sms.

Kampanjen pågår mellan den 26 september och 7 oktober. Läs mer om insamlingen och hur du kan hjälpa här!

På bilden från vänster bakre raden Olga Wallemo, Clara Nilsson, Irma Vidmo, Linnea Blixt, Ella Hjelte, Nora Vidmo, Ebba Burman Kindgren, Emmy Thelander, Ej med på bild: Julia Pepic och Stella Burman Kindgren.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".