Maia Hirasawa uppträder i Musikplats Stockholm.
1 av 3
Maia Hirasawa uppträder i Musikplats Stockholm. Foto: Maria Persbo/Sveriges Radio
Maia Hirasawa uppträder i Musikplats Stockholm.
2 av 3
Maia Hirasawa uppträder i Musikplats Stockholm. Foto: Maria Persbo/Sveriges Radio
Programledaren Fredrik Eliasson och artisten Maia Hirasawa på scenen strax före sändning.
3 av 3
Programledaren Fredrik Eliasson och artisten Maia Hirasawa på scenen strax före sändning. Foto: Alexander Högberg/Sveriges Radio

Maia Hirasawa med nytt på svenska

Inför publik i Radiohuset uppträder Maia Hirasawa i direktsändning. Konserten i Musikplats Stockholm är hennes första på svensk mark med nya låtarna.

Med nya albumet Vacker och Ful fullföljer Maia Hirasawa en artistdröm som började gro för länge sedan - att skriva låtar med svenska texter. Men eftersom hennes internationella karriär gått på högvarv med låtar på engelska och japanska har hon inte hunnit med. Till slut bestämde hon sig för att trycka in arbetet med en svensk platta bland allt annat i schemat.

- Jag kände att det ju aldrig kommer finnas tid. Så det vara bara att sätta igång. Jag ville göra det här nu, säger Maia Hirasawa.

I intervjun inför livespelningen berättar Maia Hirasawa hur hon kom in på musiken hemma i Sollentuna, om när hon fick Ted Gärdestad-stipendiet i början av karriärer och det minnesvärda framträdandet i Melodifestivalen 2008 när hon gjorde sin hyllade tolkning av The Arks vinnarlåt The Worrying Kind i Globen inför miljoner tv-tittare.

Mer om Musikplats Stockholm här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".