Färre sommarjobb i Sundbyberg

Antalet sommarjobb för ungdomar i Sundbyberg har halverats sedan ifjol sommar. Men kommunalrådet Helene Hellmark Knutson säger att det i fjol rörde sig om fritidssysselsättning och i år om riktiga sommarjobb.

Ungdomarna i Sundbyberg är minst sagt irriterade över att antalet sommarjobb för dem minskat i år. Sedan i fjol har de halverats.

Helene Hellmark Knutson som är socialdemokratiskt kommunalråd i Sundbyberg säger att kommunen inte haft sommarjobb tidigare, utan att det som kommunen erbjöd ungdomarna förra året var fritidssysselsättning.

Skillnaden mellan fritidssysselsättning och sommarjobb är att sommarjobben är ett riktigt jobb, med riktigt betalt och som är meriterande i framtiden, säger Helene Hellmark Knutson till radio Stockholm.

Struntprat anser Theresa Weinheimer som anser att det rör sig om samma jobb. Hon har bland annat undersökt hur det är på idrottsplatsen i Sundbyberg och där utför ungdomarna precis samma jobb som ifjol, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista