Polisbil på uppdrag (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio
Polisbil på uppdrag (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio

Man skjuten i sitt hem på Ekerö

Polisen: Vi bedömer att det är ett försök till mord
2:07 min

En man blev på tisdagseftermiddagen skjuten i sitt hem på Ekerö. Mannen, som själv slog larm, fördes till sjukhus.

Albin Näverberg på Stockholmspolisen:

– Självklart åker vi och även ambulans till platsen. Vi träffar på en person som har mer än en skada efter skottlossning.

Mannen var vid medvetande och polisen kunde göra ett första förhör innan han fördes till sjukhus. Vad som föregått skottlossningen är okänt. Polisen känner inte till att det skulle finnas någon hotbild mot mannen som blev skjuten och det rör sig inte om ett rån.

– Vi har inga såna uppgifter. Där är vi som en öppen bok, vi har inga motiv. Vi tar det som det kommer, säger Albin Näverberg.

Mannens skador gör att polisen utreder händelsen som försök till mord. Just nu genomförs en teknisk undersökning av brottsplatsen samtidigt som flera patruller spanar efter gärningsmannen.

Vid 20:30 på tisdagskvällen var fortfarande ingen misstänkt gripen, och det fanns inga nya uppgifter om den skadades tillstånd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".