Susanna Charboti
Susanna Charboti från Vård på centralen Foto: Alexander Hammarlöf/Sveriges Radio

Hon berördes av medmänskligheten på Centralen

1:55 min

Förra hösten, när det kom som mest flyktingar till Stockholms centralstation, startade Susanna Charboti "Vård på centralen". Hon tänker ofta på den medmänsklighet hon såg då, ett engagemang som hon säger fortfarande finns.

Hon minns hur det såg ut på Stockholms centralstation förra hösten.

- Det fanns läkare och sjuksköterskor som bara ställde ner sina väskor och började hjälpa till när de passerade centralen. Det fanns ett så stort engagemang, så många som ville göra något.

Susanna Charboti jobbar fortfarande med "Vård på centralen", även om organisationen flyttade från centralen vid årsskiftet.

- Nu jobbar vi mer långsiktigt med integration, vi ser också att sjukvården är långt ifrån lika för alla. Där finns mycket att göra.

Susanna talar om den typ av skador hon var med och behandlade för ett år sedan.

- Vi hade ju inte möjlighet att ta oss an allvarliga skador och sjukdomar. Men jag minns att det var många riktigt svåra skavsår, där fanns ju folk som hade gått genom hela Europa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista