Katarina Eriksson.
1 av 2
Katarina Eriksson några dagar efter misshandeln. Foto: Sveriges Radio.
Katarina Eriksson strax efter att hon misshandlats i fredags.
2 av 2
Katarina Eriksson strax efter att hon misshandlats i fredags. Foto: Privat

Katarina avbröt misshandel – blev själv nedslagen

Katarina Eriksson om händelsen
14 min

Katarina Eriksson slogs ner när hon avbröt en pågående misshandel där två killar gick på en 17-årig tjej. Nu berättar hon för P4 Stockholm om händelsen.

Det var i fredags kväll i Jordbro som Katarina Eriksson grep in när hon såg två killar i 20-årsåldern som sparkade och drog i en 17-årig tjejs hår.

Katarina knuffade undan killarna och fick då motta flera sparkar och slag från en av männen. Hon kom upp på fötter igen och lyckades hjälpa den 17-åriga flickan att fly från männen och ringde sedan polisen.

Hennes dotter Emilia Gustavsson Eriksson berättade om händelsen på Facebook och hennes inlägg har spridit sig likt en löpeld.

"Jag är så JÄVLA stolt över min fantastiska mamma. Det borde finnas fler som henne, som vågar ta steget och modet att hjälpa än att bara titta och gå förbi eller ringa Polisen och så är det redan för sent", skriver dottern i Facebookinlägget.

Nu berättar Katarina Eriksson om händelsen för första gången.

– Jag fick tag i ena killen och gav honom en rejäl spark. Sen blev det svart, jag bara handlade. Allting gick jättefort.

Den andre mannen skulle just då sätta sig gränsle över 17-åriga flickan. När Katarina går emellan får hon ett slag och föll ner på knä.

– Då kände jag: Nu dör jag, nu kommer jag att dö. De kommer att sparka ihjäl mig, det här är slutet det här. Ska jag verkligen dö här? säger hon till P4 Stockholm och förklarar att chocken kom först dagen efter.

Katarina slet tag i flickan och sprang till sin bil och for från platsen.

Har chocken lagt sig nu?

– Nja, egentligen inte, det är olustigt fortfarande, säger hon.

Hennes dotter Emilia Gustavsson Eriksson fick uppmaningen att göra inlägget på Facebook offentligt, och då delades det rejält.

– Jag har inte själv fattat att det är så många som har delat inlägget. Jag trodde inte att det skulle bli så stort, säger Emilia.

– Folk kommer fram på stan och frågar om jag är Emilia, det är chockerande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".