400 basketkorgar ska inspekteras efter den allvarliga olyckan i Bromma.
400 basketkorgar ska inspekteras efter den allvarliga olyckan i Bromma. Foto: Helena Landstedt / TT

400 skolgårdar inspekteras efter olycka med basketkorg

Förvaltaren: Det här ska inte kunna hända
2:31 min

Efter helgens allvarliga olycka där en flicka i Bromma fick en basketkorg över sig kommer nu fastighetsförvaltaren SISAB att inspektera alla basketkorgar på skolgårdar runt om i Stockholm. 

– Vi ser fruktansvärt allvarligt på den olycka som har hänt och vi vill försäkra oss om att det inte är något fel på andra stolpar på de skolgårdar vi förvaltar, säger Karin Bergman, pressansvarig på SISAB. 

Fastighetsförvaltaren SISAB kommer nu inspektera samtliga basketkorgar på skolgårdar runt om i Stockholm innan helgen.

Besiktningen görs med anledning av den allvarliga olyckan på Olofslundsskolan i Bromma förra veckan. En grupp flickor i 13-14-års åldern spelade basket och av någon anledning gav en av stolparna, med basketkorg på, vika och föll över en av flickorna. Hon fick svåra ansiktsskador och vårdas på sjukhus.

Ni inspekterade stolpen tidigare i år, hur kan en sån här olycka hända ändå?

– Olyckan skedde ju under en helg men både våra fastighetsvärdar och skolans personal tittar ju regelbundet i veckorna på om något är fel är med utrustningen. Så det ska ju inte kunna hända och vi hade inte fått några indikationer om att något var fel, säger hon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".