Brand på modulboende i Fagersjö
Brand på modulboende i Fagersjö Foto: Fredrik Ramel/Sveriges Radio

Modulhus i Fagersjö kan vara igång igen vid årsskiftet

Brandhärjat modulboende i Fagersjö kan var igång vid årsskiftet
1:22 min

Stockholms målsättning är att modulhusen och boendet för flyktingar i Fagersjö som brann ner för fjorton dagar sedan ska vara på plats igen vid årsskiftet.

Det var köksdelen i husen, där flyktingar som fått uppehållstillstånd bott, som förstördes under branden.

– Man kan ju säga att det finns en helt oskadad del, och där är varsamheten igång, det är ju två huskroppar så halva boendet är ju igång men den brandskadade delen hoppas vi ha igång igen innan jul, men det är bara en prognos, säger Carl Smitterberg, presstalesperson vid Stockholms stad.

Det var för två veckor sedan som larmet kom om att det utbrutit en brand i Fagersjö i södra Stockholm i ett boende för flyktingar som fått uppehållstillstånd. 37 personer fick under natten evakueras och de har placerats ut i andra bostäder.

Modulboendet som består av två delar har plats för totalt 88 personer. Det var köket och matrummen i den ena delen som förstördes. Stockholm stad har nu beställt en ny modul där det ska byggas ett nytt kök och matplats. Målet är att den ska vara på plats vid årsskiftet.

Boende i den delen som inte brann bor kvar i sina rum.

– Jag har inte hört annat än att det efter omständigheterna fungerar bra där, boendet är ju bemannat och det finns personal där som kan möta oron som kan finnas. Vad jag fått till mig är att det finns en ökad tillsyn, men hur den ser ut vill jag inte gå in på, säger Carl Smitterberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".