Pasi Peltonen, teknisk fastighetsvärd och Jonas Hagström, regionchef på D.Carnegie.
Pasi Peltonen, teknisk fastighetsvärd och Jonas Hagström, regionchef på D. Carnegie. Foto: Christy Chamy/Sveriges Radio

Kritiserad hyresvärd: Ser inget ökat missnöje

Regionchef i Järva: Vi får in normalt med felanmälningar
1:32 min

Inspektionskontroll som visar på fuktskador och ett växande missnöje bland hyresgäster i Husby. Men på kritiserade privata fastighetsbolaget D. Carnegies lokalområdeskontor märks inte missnöjet.

P4 Stockholm har tidigare rapporterat om hyresgästernas missnöje med fastighetsbolaget D. Carnegie i Husby. Men på bolagets lokalområdeskontor i Husby märks inte missnöjet av.

— Ska jag vara ärlig så har jag inte märkt så mycket av det. Vi får in normalt med felanmälningar och vi betar av dem precis som vi gjort tidigare, säger Jonas Hagström, regionchef i Järva.

Lokalområdeskontoret i Husby har ännu inte hunnit öppna för dagen men personalen är redan igång med arbetet. När P4 Stockholm frågar Jonas Hagström hur de ska möta kritiken från många av deras hyresgäster pekar han på företagets sociala engagemang i området och de fem nya trygghetsvärdarna som de anställt.

— Vi har gjort mycket för barn och ungdomar med fotbollsskola i somras och skridskoåkning för alla. Och vi har anställt fem killar som trygghetsvärdar på kvällar för att försöka få kontakt med ungdomar och boende om kvällarna för att skapa en bättre och tryggare miljö för de som bor här, säger Jonas Hagström.

Han tillägger också att de tillsammans med Hyresgästföreningen bjuder in till bomöte för att diskutera boendemiljön.

Men som P4 Stockholm kunde rapportera på måndagen inspekterades en av D. Carnegies fastigheter i Husby av miljöförvaltningen i en stickprovskontroll som visade på fuktskador och dålig ventilation.

Jonas Hagström säger att fastighetsbolaget tagit över hyresfastigheter med ett eftersatt underhåll men att D. Carnegie nu investerar mångmiljonbelopp på att rusta upp husens ventilationssystem, fasader och gårdar.

— Det är bra att miljöförvaltningen inspekterar fastigheterna för då får vi kvitto på om det är bra eller dåligt. Jag har inget problem med det, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".