Hannah Sommerfors på Centralen
2 av 2
Hannah Sommerfors fast på Centralen. Foto: Sveriges Radio.

Signalfel orsakade stora störningar i tågtrafiken

Hannah drabbades av förseningarna
0:35 min

Signalfelet som orsakat stora störningar i tågtrafiken är reparerat. Men under stora delar av torsdagen drabbades resenärer av förseningar för tåg till och från Stockholm söderut.

Har du bilder? Mejla oss här.

Beisi Sundin på Trafikverket berättade om trafikläget vid 14-tiden på torsdagen.

– Alla pendeltåg som passerar Stockholm Central drabbas av den tidigare störningen. På den södra sidan av centralstationen drabbas även fjärrtåg. Generellt handlade förseningen om en till två timmar, säger hon.

Signalfelet var mellan två ställverk som gjorde att datorerna som styr växlar och signaler inte fungerade. Signalfelet inträffade vid halv nio-tiden mellan Stockholms södra och Stockholms Central.

Många resenärer fastnade på perrongerna när det blev stopp.

– Nästan alla tåg är stillastående. Bara ett tåg passera och sväljer inte på något sätt behovet, rapporterade Patrik Larsson på P4 Stockholms trafikredaktion två timmar efter att tågtrafiken stoppades.

Vid 20-tiden rapporterade Trafikverket att ett tiotal tåg fortfarande var drabbade av förseningar på mellan 5 minuter och upp till som mest en dryg timme.

– Det gäller ju tåg på både västra och södra stambanan för trafik mellan Stockholm och Göteborg och Stockholm och Malmö, men pendeltågstrafiken ska gå enligt tidtabell, säger Lena Karlsson, pressinformatör på Trafikverket.

Läs mer hos Trafikredaktionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".