Coleman och Johansson.
Michelle Coleman och Jennie Johansson. Foto: Jessica Gow/TT

Stoppas från landslaget – utan förklaring från förbundskapten

Sportchef Henrik Forsberg: "Helt övertygad om att vi snart har en lösning"
0:15 min

VM-medaljörerna i simning, Jennie Johansson och Michelle Coleman, kommer inte att tas ut i simlandslaget tills vidare, skriver DN.se.

– De är inte avstängda men de tas tills vidare inte ut i landslaget, säger simlandslagets förbundskapten Ulrika Sandmark till Dagens Nyheter.

Neptunsimmerskan Jennie Johansson, VM-guldmedaljör i 50 meter bröstsim, och Spårvägensimmerskan Michelle Coleman silvermedaljör i VM i Kazan i lagkappen (4x100 m medley) kommer därmed inte till start i kortbane-VM i Kanada i december.

Förbundskapten Ulrika Sandmark är förtegen och vill inte svara på DN:s frågor om varför de båda simmarna är avstängda.

– Jag vill inte kommentera det. Vi sköter det här internt. Det är en process som pågår och den känns bra. De möten som vi har haft har varit bra och utvecklande, säger Ulrika Sandmark till DN.

Till Radiosporten bekräftar sportchefen Henrik Forsberg det hela.

– Det är inte en avstängning. De får fortfarande resursstöd och har fortfarande möjlighet att träna på vårt nationella elitcentrum, men de kommer tills vidare inte tas ut i landslaget, säger Forsberg och tillägger:

– Det är någoit vi jobbar på internt och jag är helt övertygad om att vi snart har en lösning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".